torsdag, mai 07, 2009

Middag for to: Spinat- og fiskebollegryte


Denne oppskriften er hentet fra matoppskrift.no. Vi prøvde den i går, og var ikke helt imponert. Lagde en hvit saus til og krydra med karri, så kom det seg. Men neste gang lager jeg heller tradisjonelle fiskeboller i hvit saus med noen terninger av spinat oppi. Synes det ble mye bar spinatsmak. Men det er en utrolig billig middag. En boks fiskeboller koster 9 kr, og spinaten var omtrent 15 kr. Og resten har man fra før, eventuelt noen kroner for potet. Prøv den du også. Kanskje du får det til bedre enn jeg?

1 pk. dypfryst, grovhakket spinat, 225 g
1 1/2 ss smør eller margarin
1 ts hvetemel
1/2 boks fiskeboller
salt
pepper
revet muskat eller 1-2 pressede hvitløksfedd
noen rå løkringer
eventuelt reker til pynt

Skjær spinatblokken i store terninger. Ha smøret i en kjele, legg spinaten i og la det surre noen minutter. Strø på melet og rør det godt sammen. Bland fiskebollene i. Smak til med salt, pepper, revet muskat eller presset hvitløk.
La gryten småkoke noen minutter. Legg på noen rå løkringer og evt. rensede reker.
Server gryten med poteter eller ris.

onsdag, mai 06, 2009

Chili con Carne


Oppskrift fra Gilde Dette ble middag i går, og det var godt. Så mye bedre å lage gryta sjøl, framfor disse posene!