fredag, mars 26, 2010

Langpanne


I dag laget jeg tunfisksalat til fredagskos. Den er aller best når den serveres på focaccia, og jeg så for meg at det hadde vært greit med en sånn langpanne-variant. Kikket på noen oppskrifter og bestemte meg for denne. Fant den via bloggen Som mine dager er. Oppskriften virker helt fantastisk, og en dag skal jeg få den til... Liker også tittelen på bloggen. Det er godt å bli minnet om at som mine dager er skal min styrke være! Man klarer det man må...
Det gikk ikke helt som det skulle når jeg bakte, men jeg mistet ikke motet av den grunn. Jeg tror den store feilen var at jeg brukte tørrgjær (muligens utgått på dato), og deigen ble ikke trådete og fin (som på bildet). Den var heller litt flytende, og ble aldri ferdigstekt. Men dette brødet går jeg inn får å få til. Marit har fotografert hele prosessen, slik at du kan se hvordan det skal være fra begynnelse til slutt. Får du det til, kanskje? Hører gjerne fra deg om din suksess!
Bilder fra bloggen Som mine dager er…





Forrige helg gikk det i gulrotkake. (Søkeord: Gulrotkake fra R.O.O.M.) Det var faktisk første gang at jeg laget gulrotkake!! Så da kan du kanskje tenke deg at jeg slett ikke baker mye. Jeg tror jeg vil driste meg til å si at gulrotkake er min favoritt blant kaker. I likhet med focacciaen, hadde vedkommende tryglet kokken for oppskriften. Det i seg selv er jo et godt tegn. Jeg ble kjempefornøyd med kaka, og laget den én gang til!
Kaka har både sjokolade og eple, og den var skikkelig god. Det eneste er at jeg er litt sjokkert over hvor mye glasur som var i oppskriften. Har sååå mye ekstra i kjøleskapet. Burde nok ha fryst den ned. Men jeg har kjøpt en boks med muffinsblanding og en kremsprøyte for å gjøre det ekstra festlig. Tror jeg skal ha litt konditorfarge også. Kakebakingen inspirerte også til innkjøp av nytt råkostjern og en melsikt.
Bildet fra US national archives på Flickr er tatt ved et kurs i kakepynting. Muffinsbilde fra StockXchange.

God helg med focaccia og gulrotkake!

onsdag, mars 24, 2010

Hold kaffen varm


Jeg har meldt meg på et blogglotteri! Stadig vekk når jeg tar meg tid til å lage en kopp te eller kaffe, så vil min lille venn noe. Og dermed blir kaffen, eller teen, alt for fort kald. Derfor håper jeg å vinne en takeway-kopp fra Sagaform. Akkurat nå tenker jeg at jeg vil ha den med rosa lokk. Eller kanskje den hvite koppen?

Trekning 1. april...

onsdag, mars 17, 2010

Mmm... Dette var deilig!

Denne middagen kan jeg anbefale. Er SÅ fryktelig mett.
Oppskrift fra Rema1000

Laks med squash





4 x 125 g naturell laksefilet
300 g grønn squash
1 sitron
1 gul løk
Poteter
Persille

Bruk en ostehøvel og lag lange remser av squashen. Finhakk en løk. Varm opp en stor panne med litt olivenolje og surr løken til den blir blank. Tilsett squashen og 1 dl hønsebuljong og sauter i ca 5 minutter. Pensle laksen med olivenolje og stek den i en grill- eller stekepanne i ca 3 minutter på hver side, litt kortere tid hvis du vil ha en rosa kjerne. Dryss over finhakket persille. Smak til med saften av 1/2 sitron, salt og nykvernet pepper. Server med kokte poteter eller potetstappe.