mandag, april 14, 2008

Utradisjonelle kjøttkaker


Tid: Ca middag på 1-2-3

Dette trenger du til 4 porsjoner:
800 g kjøttkaker
2 ss margarin
4 skiver kokt el røkt skinke
1 purre
1 vårløk
1 rødløk
1/2 dl crèmefine el matfløte
Salt
Pepper
3 ss basilikum
400 g pasta


Slik gjør du:
1. Stek kjøttkaker med margarin på middels varme til de er varme. Tilsett kuttet skinke, purre, vårløk og rødløk. Rør om.
2. Tilsett cremefine og la det koke inn. Smakstilsett med salt og pepper.
3. Ha i finhakket basilikum helt til slutt. Servér med pasta.


Serveringstips:
Kjøttkaker: 500 g kjøttdeig, 2 ts salt, 1 ts pepper, 1/4 ts muskat, 1/4 ts ingefær, 1 ts potetmel og 2,5 dl vann. Elt sammen kjøttdeig og salt. Tilsett de andre ingrediensene litt etter litt. Kna godt og form til runde kaker. Stek med margarin. La trekke i saus eller kraft til de er ferdige.

(hentet fra middagstips.mega.coop.no)

Ingen kommentarer: