onsdag, august 19, 2009

Kremet tomatsuppe



Gøy å lage sin egen suppe! Denne tomatsuppen er enkel og rask. Bare hakk opp løk, åpne noen hermetikkbokser og la det koke litt.


4–6 personer

1 ts olivenolje
1 grønnsaksbuljongterning
1 middels stor løk, finhakket
3 middels store tomater
1 stor boks tomatpuré (120 g)
150 g mais
2 bokser skinnfrie tomater
2 1/2 dl kremfløte
chilipulver
ekstra vann, hvis behov
rømme eller crème fraîche og tortillas ved servering

Slik gjør du:
1 Varm opp oljen i en stor kjele. Smuldre buljongterningen og ha den i kjelen sammen med hakket løk. Blank løken på svak varme.
2 Ha i de øvrige ingrediensene i kjelen – unntatt fløten. Spe eventuelt med litt ekstra vann hvis suppen blir for tykk. Suppen kokes i ca. 15 minutter.
Servér suppen toppet med rømme og med varme tortillas til.

Jeg fant oppskriften i "Den store vegetarkokeboken".

Ingen kommentarer: